Adresa: Glavna br. 10 - 21217 Bačko Gradište | +381 (0)63 47 13 21 | +381 (0)21 80 65 43


Menu

Zašto nas MRZE?

ZAŠTO NAS MRZE... prodavci ogreva, majstori za centralno grejanje, proizvođači peleta, EPS, Srbijagas...... i na kraju komšije ?

Thermo-Block sistem gradnje je najbolji sistem za jednostavnu, brzu i jeftinu gradnju niskoenergetskih i pasivnih kuća.

Prva i najvažnija prednost je odlična termoizolacija, zatim izvedba bez termo mostova. Na važnost termoizolacije nije potrebno trošiti reči u vremenu konstantnog rasta cena energenata. Međutim sa pojmom "termo most" ili kod nekih autora "hladni most" većina naših sugrađana nije upoznata. Termo mostovi su neizolovani ili nedovoljno/nepravilno izolovani delovi na objektima, na kojima se u toku zimskog perioda sakuplja kondenz i vremenom se pojavljuje buđ. Jedino rešenje za ovaj problem je izvedba bez termo mostova. Sve ostalo, kao što je upotreba Jubocida i sličnih "magičnih" sredstava za površinski tretman zidova, kao i upotreba raznih absorbera vlage je samo saniranje ili ublažavanje posledica. Ovako nastale gljivice u našim domovima često prouzrokuju hronična oboljenja disajnih puteva kod ugroženih kategorija, naročito kod dece i starijih osoba. Kao što ste mogli zaključiti ova velika prednost(izvedba bez termo mostova) Thermo-Block sistema gradnje, ne može da se izrazi novcem u odnosu na klasične građevinske materijale (cigla, giter blok, klimablok, siporeks itd), ali svi znamo da zdravlje porodice nema cenu.

Ušteda na grejanju u Thermo-Block kućama je oko 60-70%. Često i više od toga, ukoliko se prihvate i primene tokom gradnje sve naše preporuke vezane za uštedu energije (koje su za kupce Thermo-Block materijala besplatne).

Imamo sagrađene primere "štedljivih" kuća koje imaju potrebu za grejanje od svega 18-24W/m2 stambene površine, odnosno za grejanje kuće od 100m2 je potreban "kotao" od 1,8-2,4kW. Jedna od takvih primera je prizemna kuća od 112m2 stambene površine koja se zagreva sa svega 2,69kW u kojoj su troškovi kablovske televizije i interneta znatno veći na godišnjem nivou od troškova grejanja i hlađenja.

Potvrda kvaliteta Thermo-Block sistema gradnje je i to što je jedan od naših prvih kupaca od pre nekoliko godina, koji je sam za svoju porodicu sagradio kuću od Thermo-Blocka, uskoro počinje gradnju kuće za svog sina, koji se u međuvremenu oženio i osnovao porodicu. Šta mislite zašto se nije odlučio za montažnu kuću, ili Ytong, i razne giter blokove?

Za dodatne informacije pozovite:

063 471 321 i 021 806 543
Email: This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

Facebook Google+
×

Registrujte se na naš newsletter, da među prvima dobijete informacije o akcijama i specijalnim ponudama