Adresa: Glavna br. 10 - 21217 Bačko Gradište | +381 (0)63 47 13 21 | +381 (0)21 80 65 43


Menu

Thermo Block tehnologija

Thermo-Block zidni blok:

Glavni element Thermo-Block sistema za energetski efikasnu gradnju je zidni blok izrađen je od ekspandiranog polistirola (više o materiijalu u daljem tekstu) koji služi za izradu zidova niskoenergetskih A+ i pasivnih kuća. Thermo-Block zidni blok je šuplji blok izrađen od polistirola koji služi kao oplata za beton prilikom izrade zida.

Zid dobijamo tako što Termo-Block zidne elemente po "lego" principu spojimo a zatim izlijemo betonom. Nakon vezivanja betona, betonsko jezgro preuzima funkciju noseće konstrukcije a polistirol oplata postaje termo izolacija.

Ovako dobijamo zid koji je izolovan sa obe strane. Prednost ove dvostrane izolacije je u tome što spoljašnju temperaturu ne pušta unutra, a unutrašnju toplotu da pobegne napolje. Novina je u tome što zahvaljujući unutrašnjem sloju termo izolacije nemamo potrebu za dodatnom energijom za zagrevanje zidova objekata, a rezultat toga je prijatna unutrašnja temperatura i u velikim hladnoćama. Kod Thermo-Block zidova zahvaljujuću dvostranoj izolaciji zimi nemamo osećaj da “vuče zid” kao kod klasičnih zidova.

Thermo-Block tehnologija gradnje spaja brzinu prefabrikovane gradnje (montažne) koja je najčešće lake konstrukcije i masivnu konstrukciju klasične gradnje u jednu celinu a rezultat toga je brza a masivna gradnja. Kod Thermo-Block sistema gradnje dobit je višestruka jer ovako izgrađeni objekti su zbog jednostavne i brze gradnje jeftiniji od klasičnih, otporniji na zemljotrese zbog masivne betonske konstrukcije i izvanredno izolovani sa niskim troškovima za grejanje.

Materijal: 

Thermo-Block sistem za energetski efikasnu gradnju izrađen je od Neopor 2400 ekspandiranog polistirola(EPS) proizvedenog od strane nemačkog BASF-a. Karakterističnu sivu boju dobija od dodatih grafitnih čestica koja služe za poboljšanje termoizolacijskih karakteristika polistirola.

Neopor često  kod nas zvan “sivi stiropor” ima 20% bolju termoizolacionu sposobnost od klasičnog i veoma rasprostranjenog “belog stiropora”. Materijal u sebi sadrži i aditive za sprečavanje gorenja, koji  pored izvanredne termoizolacione sposobnosti lako se oblikuje i nije štetan za okolinu. Najvažnija karakteristika EPS-a je niska toplotna provodljivost "landa vrednost" (W/m K), što je vrednost ovog koeficijenta manji to je materijal bolji toplotni izolator.

Karakteristike:

Najvažnija karakteristika EPS-a je niska toplotna provodljivost (W/m K), što je vrednost ovog koeficijenta manji to je materijal bolji toplotni izolator. Ovu dobru osobinu EPS poseduje zbog vazduha zatvorenog u ćelijama polistirenskih kuglica, koju zadržava u sebi i tako ni nakon dugog vremena ne gubi svoja termoizolacoina svojstva. Zahvaljujući ovoj osobini polistirola Thermo-Block sistem za energetski efikasnu gradnju ne gubi na kvalitetu termoizolacije ni posle dužeg vremenskog perioda.

Vek trajanja:

Elementi Thermo-Block sistema za energetski efikasnu gradnju ni vremenom ne gube svoje dobre sposobnosti ukoliko nisu izloženi direktnom sunčevom zračenju (UV zračenje) na duži vremenski period. Ukoliko se proizvod stručno ugradi površina elemenata će biti zaštićena, jedino kod skladištenja neugrađenih blokova treba voditi računa o zaštiti od direktnog sunčevog zračenja.

Opasnost od požara: 

EPS je samogasivi materijal koji nakon nestanka spoljašnjeg plamena sam se gasi i spada u grupu teško sagorivih materijala, prilikom gorenja ne nastaju otrovni materijali. 

Uticaj na okolinu: 

Elementi Thermo-Block sistema za energetski efikasnu gradnju ne sadrže u sebi hemijske štetne materije i nisu štetni za okolinu.

Pozovite i zakažite besplatne konsultacije!

Telefoni: 063 471 321 i 021 806 543

Facebook Google+
×

Registrujte se na naš newsletter, da među prvima dobijete informacije o akcijama i specijalnim ponudama