Adresa: Glavna br. 10 - 21217 Bačko Gradište | +381 (0)63 47 13 21 | +381 (0)21 80 65 43


Menu

Pasivna kuća

Pasivna kuća je dodatno poboljšana niskoenergetska kuća, koja je nastala 1991. godine u Nemačkoj. Prva takva zgrada je sagrađena u Darmstadt-Kranichstein-u po projektu Dr Wolfganga Feista. Karakteristika ove kuće je to što godišnja potreba za grejanjem je manja od 15kWh/m2.

Ovaj impresivan rezultat je postignut dobrom termoizolacijom zgrade, podrazumevajući i prozore, solarnim dobitkom na velikim staklenim površinama orijentisani prema jugu, tako da kroz njih ostvarena termička dobit bude veća nego što su toplotni gubici kroz iste te površine, velikom zaptivenošću objekta i sa mašinskom ventilacijom sa rekuperacijom toplote. 

Ovo ne znači da pasivna kuća nema potrebe za grejanjem samo je ta potreba toliko mala -zbog malih gubitaka-, da su “otpadne toplote” kućnih električnih aparata, sijalica, i ne zanemarljivo tela ljudi koji se nalaze u objektu (odrastao čovek zrači toplotu u vrednosti od 200-210W) veoma značajne i doprinose zagrevanju pasivnih kuća, te zbog toga ove kuće imaju samo potrebe za malim “dogrevanjem”. Pasivne kuće nemaju potrebe za aktivnim grejanjem u klasičnom smislu (peć ili kotao, radijatori, dimnjak) odakle potiče i naziv pasivna.

Pasivna kuća nije način gradnje po nekom revolucionarnom principu sa korišćenjem nekih nekonvencionalnih materijala, nego je standard koji može da se postigne stručnim projektovanjem, dobrom kombinacijom i pažljivim odabirom postojećih komponenti i materijala upotrebljavanih u građevinarstvu. Na kraju što je najbitnije sa velikom pažnjom i stručnošću ugrađenih u ceo sistem (na primer eliminisanje termo mostova preko elektro instalacije ili ugradnju prozora ne na klasičan način samo sa PUR penom oko prozora nego i sa odgovarajućim trakama za zaptivanje itd.).

 

ZAŠTO THERMO-BLOCK PASIVNA KUĆA?

“...na godišnjem nivou troškovi kablovske televizije i interneta su veći nego troškovi grejanja i hlađenja zajedno...”    

Thermo-Block energetski efikasan sistem gradnje je najefikasniji način da sagradite pasivnu kuću. Ona omogućava da najlakše, sa najmanjom mogućnošću greške i po najnižoj ceni sagradite vašu pasivnu kuću.

Pozovite i zakažite besplatne konsultacije!

Telefoni: 063 471 321 i 021 806 543

Facebook Google+
×

Registrujte se na naš newsletter, da među prvima dobijete informacije o akcijama i specijalnim ponudama