Adresa: Glavna br. 10 - 21217 Bačko Gradište | +381 (0)63 47 13 21 | +381 (0)21 80 65 43


Menu

Niskoenergetska A+ kuća

Sve učestalije povećanje cene energenata i u stručnim krugovima sve više pominjana moguća svetska energetska kriza nas navodi na promenu razmišljanja i probuđivanje energetske svesti i prilikom gradnje stambenih zgrada i dovodi do sve veće potrebe za niskoenergetskim objektima.

Našim korisnicima prilikom izgradnje novih ili adaptacijom postojećih stambenih zgrada savetujemo da uz minimalno veće troškove izgradnje ili adaptacije pokušaju da ispune uslove za niskoenergetsku ili A+ kuću čija je potreba za grejanjem 50%-70% od "običnih" kuća. Deblja termoizolacija i kvalitetniji prozori će ubrzo da vrate uloženi novac, a u periodu posle toga vam značajnu uštedu ostvariti i to ne samo u grejnom periodu nego i leti.

Nije zanemarljiv ni osećaj komfora koje dobro isprojektovane i sagradjene kuće mogu da vam pruže kako zimi tako i leti.

Važno je prilikom projektovanja uzeti u obzir i orijentaciju placa i objekat prilagoditi za istim,  jer velike staklene površine orijentisane ka jugu mogu zimi (uzevši u obzir koliko imamo sunčanih sati na našem podneblju) značajno da utiču na smanjenje potrebe za grejanjem iskorišćavanjem solarne energije za zagrevanje unutrašnjeg prostora. Prijatnu unutrašnju klimu možemo postići ugradnjom roletni sa kojima bez nekih većih ekstra troškova možemo sprečiti da isti ti južni prozori leti dovedu do pregrejavanja kuće. S obzirom na veoma dobru toplotnu izolaciju kuće vrlo je verovatno da neće biti potrebe za mašinskim hlađenjem u letnjem periodu.

Pozovite i zakažite besplatne konsultacije!

Telefoni: 063 471 321 i 021 806 543

Facebook Google+
×

Registrujte se na naš newsletter, da među prvima dobijete informacije o akcijama i specijalnim ponudama